Opis
Oliwki w naszym młynie pochodzą z gajów oliwnych występujących w okolicznych obszarach górskich Trifylia, na południowy zachód od Morza Jońskiego. Oliwki są zbierane przed etapem pełnego dojrzewania i dają charakterystyczny olej znanej oliwy z oliwek o mocnym smaku zielonej oliwki.
W naszym młynie olej pozyskiwany jest z drzewa oliwnego „na zimno”, przy użyciu nowoczesnej technologii „SINOLEA”, metodą naturalnej destylacji (kropla po kropli). Ta metoda jest unikalnym procesem, który pozwala, aby wszystkie jej naturalne i odżywcze składniki (przeciwutleniacze, polifenole, witaminy) pozostały niezmienione w oliwie z oliwek, dzięki czemu ten wyjątkowy sok z oliwek jest najlepszym produktem odżywczym.
Jest to niskokwasowa oliwa z oliwek o wysokim odsetku przeciwutleniaczy, która zapewnia jej doskonałe właściwości organoleptyczne z doskonałym smakiem i aromatem przez cały rok.
Tak otrzymana oliwa z oliwek jest przechowywana w zbiornikach ze stali nierdzewnej do momentu butelkowania.
Zdolność kontrolowania całego procesu produkcyjnego, od pola do młyna, pozwala nam zagwarantować, że wytwarzamy produkt w 100% naturalny.
Właściwości oliwy z oliwek:
ma właściwości antybakteryjne .
niweluje stany zapalne stawów.
zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę .
chroni serce i obniża ciśnienie krwi.
ma właściwości przeciwnowotworowe dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniacze.
pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała .
zmniejsza ryzyko udaru wpływając pozytywnie na krzepliwość krwi.
ma właściwości przeciwzapalne.
jest bogata w zdrowe kwasy tłuszczowe. 73% oliwy stanowi kwas oleinowy, który nie dopuszcza do powstawania komórek rakowych.
Wartość energetyczna
824 kcal
białko
0 g
węglowodany
0 g
sód
0 g
tłuszcz
92 g
nasycone
12 g
jednonienasycone
72 g
wielonienasycone
8 g
błonnik
0 g
cholesterol
0 mg
Opens in a new window